Happy Jos
Door: Jos kneppers
Blijf op de hoogte en volg jos
16 Juni 2013 | India, Dharamsala
Een bocht naar links een bocht naar rechts, en iedere keer een nieuw uitzicht waar ik sprakeloos van wordt, Oja en niet te vergeten toeteren. En op de puntjes van de bergen pauzeren. Zo heb ik de laatste paar dagen geleefd, het is nu weer tijd om aan het werk te gaan. En om mijn werk nog mooier te maken, rij ik iedere dag heen en terug met de motor. Pak ik toch nog even 40 km in de bergen, en het is nooit hetzelfde. Mijn stage gaat goed, bevalt me wel het Indische werkcultuur. Voelt ook een stuk gezonder, bedoel er niet mee dat ze langzaam werken. Nederland kan er nog wat van leren denk ik. Echte mensen kracht wordt hier nog gebruikt. we zijn begonnen aan het zwembad, die aan de zijde van de rivier komt.
De afgelopen dagen; wat ik op welke dag heb gedaan, zal het niet meer weten ben de dagen kwijtgeraakt hierzo. En dat voelt fijn.
Heb een motor tot mijn beschikking, waar ik ook graag veel gebruik van maak. De ene keer rij ik in mij eentje en de andere keer met een groep. Heb ook een paar mensen ontmoet, waar ik de af gelopen dagen mee opschiet. Ieder avond is Een avontuurtje voor Josje, ik geen vaste slaapplaats. Ook zonder te betalen vindt ik een goede plaats om te slapen. Bij mensen die ik ontmoet aan het water of waar mijn vader jaloers op zou zijn de Beatles Ashram op het hoogste gebouw, zo dicht mogelijk bij de sterren zon's ondergang en zon's opgang. Beauty full! Wat is de Beatles Ashram: waar hun het nummer Number9 hebben bedacht, en hebben geslapen. En ja ik lag in de zelfde Bulb als hun nummer 9. Het is totaal verlaten. Ieder gebouw is bekliederd met graffiti teksten groten muurbeschilderingen van alles.
Ik verblijf wel rond of in Rishikesh, vanwege mijn stage. Maar dan nog is geen dag het zelfde. Ik heb ook nog de keuze om in de bergen te slapen, heb een sleutel van een huisje. Moet alleen wel om 5 uur daar heen gaan, als ik later ga is de weg gesloten. Back to the nature. neem overal de tijd voor, wat iedereen ook begrijp. Dus geen dag het zelfde.
Iedere avond is het gezellig, met een groep bij een van de hotels op het dak zitten. Kaart spelletjes doen, en het mooiste wat ik vindt zijn de verhalen van de mensen ook van reizigers wat hun hier brengt enz. heerlijk.
Van alle verhalen die ik tot nu toe heb gehoord (reizigers) is er 1 overeenkomst; even uit het systeem totaal iets anders, omdat het kan. En dat ze merken dat je ook op een hele andere manier kan leven.
Tijdens het schrijven van dit verhaal zat ik in de bus op naar Dansalam met een groep reizigers. 6 Duitsers, Wales, UK, USA, Argentinië, Spanje, Frans en ja een Nederlander. We praten geen Nederlands omdat dat een apart gevoel geeft. Ze vroegen aan mij of ik mee wou. Natuurlijk, because I can. Busrit is 16uur. En ja het hobbelig zweterig rommelig onveilig, maar dat is India en I Love It! Zo erg is het allemaal niet, ik ben het alleen niet gewend. Een anderhalf uur voor aankomst, stopte de buschauffeur. Hij stapte uit en liep weg. De reden hij moest naar de rechtbank en hij zag de bus die hij moest hebben. Iedereen lachte. 1 uur later kwam een andere buschauffeur en die bracht ons aan de top.
Ik weet wat er mij te wachten staat deze week in Damsalam. Maar heb er veel mooie verhalen over gehoord. Plan niks! Live by the day. Het licht op ongeveer 1600 meter hoogte, dat is een goed begin. Tijdens de bus rit heb ik bijna niet geslapen, wat dan wel; de verhalen van de mensen over hun trip in India.
Mijn IPhone heeft het begeven dus je kan me niet bereiken. Laat het weten als ik een vervanging heb gevonden. Zoveel gebruikte ik me telefoon toch niet. Is hier helemaal niet nodig, er zijn veel meer andere dingen om mij heen.
Oja over mijn telefoon maatschappij T-mobile wat ze bij mijn hebben gedaan; zag via mijn ABN AMRO app op me telefoon dat ze 246 euro van me rekening hadden gehaald. Vond dat erg veel dus ik belde ze op waarom, ze zeiden dat ik voor 150 euro internet had gebruikt wat ik echt niet had gedaan. Toe zagen ze dat het een fout was (hun fout). Dus toen vroeg ik of ze het geld konden terug boeken, kan het namelijk hier best wel gebruiken. en raad maar nee dat kan niet. Wat ze alleen konden doen was het bedrag van mijn aankomende rekeningen afhalen. Lekker zei ik, jullie pakken zomaar 150 euro van mij extra en kan het niet terug krijgen. Dus bij deze geen t-mobile voor Jos meer. maar toch bedank t-mobile.
Mijn eerste 2 dagen in Dansalam, dag 1; ben samen met een Gerwin naar de top gelopen (9 uur) en daar overnacht. Hoogte 3200 meter hoog. We hadden net geen sneeuw aangeraakt was te koud daarzo. Het uitzicht s'ochtens dat we wakker werden en onze tent opende was zo mooi. Nu begrijp ik waarom mensen daar wonen. Het is onmogelijk om het te beschrijven. Gisteravond (15 juni) hebben we op het dak gezeten van ons hotel. En het was super helder.
Begin nu te zien dat je ook veel anders kan leven. Zonder allerlei spullen constant om me heen. Gebruik alleen de dingen die je nodig hebt. En dat je ook nog een vrij leven kan leiden zonder dat de iemand anders de regels voor je maakt.
Als jullie vragen hebben, vraag maar raak. Namaste Jos kneppers
16 Juni 2013 - 12:43
Leonie Mulder:
Wow Josje... wat een avonturen! Mooi wat je allemaal beleeft en hoe het werkt als je ergens anders bent. Waar alles anders is dan hier. Doe je goed.
Fuck T-Mobile, hoera voor India!
Geniet. Xx -
16 Juni 2013 - 14:51
Kees:
Fijn om weer wat van je te lezen en fijn dat je zo geniet. De titel van dit verslag zegt genoeg. Ik probeer me voor te stellen hoe je er op dit moment uitziet. Ben bang dat er geen scheerapparaat wordt gebruikt hahaha.
Dikke groet uit Schagen van die ouwe.